Ορθοδοντική θεραπεία Invisalign: “Τα αόρατα σιδεράκια”

Ορθοδοντική θεραπεία Invisalign: "Τα αόρατα σιδεράκια"

Το σύστημα Invisalign είναι μια πρωτοποριακή ορθοδοντική θεραπεία για την ευθυγράμμιση των δοντιών χωρίς μόνιμα σιδεράκια.

Βρες εδώ τους καλύτερους γιατρούς για σιδεράκια

Η θεραπεία INVISALIGN γίνεται με την χρήση μιας σειράς σχεδόν «αόρατων» ναρθήκων ειδικά σχεδιασμένων για να εφαρμόζουν και να μετακινούν τα δόντια. Σε αντίθεση με τα μόνιμα σιδεράκια, οι νάρθηκες αφαιρούνται με ευκολία κατά την διάρκεια του φαγητού ή για το βούρτσισμα των δοντιών.

Πως ακριβώς λειτουργεί η θεραπεία INVISALIGN;

Ο ορθοδοντικός χρησιμοποιεί την εφαρμογή της τρισδιάστατης τεχνολογίας (3D) η οποία προσομοιώνει τις κινήσεις που θα εφαρμοστούν στα δόντια και το τελικό αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πλάνο της θεραπείας τους από την αρχή ως το τέλος και να δουν την τελική θέση των δοντιών τους ακόμα και πριν αρχίσει η θεραπεία. Βάσει της διάγνωσης κατασκευάζονται μια σειρά από ατομικά προσαρμοσμένους διαφανείς νάρθηκες με την χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας υπολογιστών της Align Technology στις ΗΠΑ. Ο κάθε νάρθηκας προσαρμόζεται στα δόντια για περίπου δύο εβδομάδες και στη συνέχεια αντικαθίσταται με τον επόμενο στη σειρά, έτσι ώστε τα δόντια να μετακινούνται σταδιακά προς την αναμενόμενη τελική τους θέση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας INVISALIGN;

  • Οι νάρθηκες είναι σχεδόν αόρατοι σε αντίθεση με τα μόνιμα μεταλλικά σιδεράκια.
  • Οι νάρθηκες είναι άνετοι χωρίς μεταλλικά στηρίγματα και σύρματα που ενδέχεται να τραυματίσουν.
  • Οι νάρθηκες είναι αφαιρούμενοι δίνοντάς την ευελιξία να τρώμε και να βουρτσίζουμε τα δόντια μας.
  • Με αυτό τον τρόπο διατηρείται άριστη στοματική υγιεινή και δροσερή αναπνοή
  • Επιπλέον η ορθοδοντική μετακίνηση είναι πιο ελεγχόμενη και πιο ανώδυνη σε σχέση με τα κλασσικά σιδεράκια
  • Σε κάποιες περιπτώσεις ορθοδοντικών προβλημάτων, η θεραπεία INVISALIGN είναι πιο κατάλληλη σε σχέση με τα σιδεράκια

 

Ποιοί ασθενείς είναι κατάλληλοι για INVISALIGN;

Η θεραπεία Invisalign είναι κατάλληλη για την πλειονότητα των ορθοδοντικών ενηλίκων και εφήβων ασθενών. Η αντιμετώπιση πιο περίπλοκων περιπτώσεων έχει να κάνει με την εμπειρία του κλινικού. Ο χρόνος της θεραπείας διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του κάθε περιστατικού και τους στόχους της θεραπείας.

Πότε ιδρύθηκε η τεχνική INVISALIGN;

Η Align Technology, η εταιρεία που κατασκευάζει το σύστημα Ιnvisalign ιδρύθηκε το 1997. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο υποβλήθηκαν σε θεραπεία Invisalign με τον αριθμό να αυξάνεται καθημερινά.

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.