Κρυοπηξία

kryopixia

Τι είναι η κρυοπηξία

Η κρυοπηξία είναι μέθοδος κατά την οποία χρησιμοποιείται ψύχος για την καταστροφή και αφαίρεση παθολογικού ιστού και καρκινικών κυττάρων. Η μέθοδος είναι ασφαλής και με ελεγχόμενο τρόπο καταστρέφει τους πάσχοντες ιστούς και στη συνέχεια, επέρχεται η επούλωσή τους. Μετά την εφαρμογή της μεθόδου ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του.

Δες ακόμα: Κολπική Μαρμαρυγή: διάγνωση και θεραπείες

Εφαρμόζεται στη δερματολογία, στη γυναικολογία, στην ουρολογία, στην ογκολογία, στην οφθαλμολογία και στην νευροχειρουργική.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για την κρυοπηξία είναι ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Πώς γίνεται

Η κρυοπηξία γίνεται μέσω της πρόκλησης ψύχους μέσω υγρού αζώτου, με το οποίο ψεκάζεται ή εφαρμόζεται με probes επαφής στην πάσχουσα περιοχή.

Στη συνέχεια, δημιουργείται οίδημα και ερυθρότητα και ενίοτε την επόμενη μέρα προκαλείται φυσαλίδα. Κατά την κρυοπηξία, η χαμηλή θερμοκρασία επιδρά στα κύτταρα και στα αγγεία που τα αιματώνουν.

Τελικά τα κύτταρα υφίστανται σοβαρές βλάβες και καταστρέφονται. Είναι ανώδυνη.

Ποιες είναι οι επιπλοκές

Η μέθοδος αυτή δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε άτομα που πάσχουν από: κρυοσφαιριναιμία, κνίδωση από ψύχος, δυσανεξία στο ψύχος, σύνδρομο Raynaud, αναμμασφαριναιμία, ιστορικό γαγγραινώδους πυοδέρματος.

Οι επιπλοκές της νόσου δεν είναι συχνές. Ωστόσο, ως επιπλοκές της αναφέρονται η πρόκληση ουλών, η υπομελάχρωση και η υπερμελάχρωση.

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου;
Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ