Γλυκαιμικός δείκτης

Γλυκαιμικός δείκτης-δείτε τι είναι

Πληροφορίες για το γλυκαιμικό δείκτη

Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης

Ο γλυκαιμικός δείκτης εφαρμόζεται στη διαιτολογία για να μετρήσει το πόσο αυξάνεται το επίπεδο σακχάρου στο αίμα για τις επόμενες 3 ώρες από την στιγμή της κατανάλωσης ενός τροφίμου που αυξάνει τη γλυκόζη στο αίμα. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα σίτου έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα όσπρια μέτριο και τα λαχανικά που δεν περιέχουν άμυλο (μπρόκολο, χορταρικά) χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες αυξάνουν τη γλυκόζη. Τέτοια τρόφιμα είναι:
•    Τα όσπρια
•    Τα δημητριακά
•    Τα φρούτα
•    Η ζάχαρη
•    Τα γαλακτοκομικά
•    Ο φρουτοχυμός

Τι προσφέρει η μέτρηση του γλυκαιμικού δείκτη;

Στη διαιτολογία είναι σημαντικό να μετράμε το γλυκαιμικό δείκτη, διότι τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μας βοηθούν να χάσουμε εύκολα βάρος, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Φυσικά, οι διαβητικοί θα πρέπει να εντάξουν στο διαιτολόγιό τους καθημερινά τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για τον γλυκαιμικό δείκτη είναι ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Κλείστε ραντεβού με Διαιτολόγο – Διατροφολόγο